Renovacija pri Grizlijih – po 18-ih letih brez Gasola?

Liga NBA 23. Jan 20199:55 > 10:10
Matthew Stockman/Getty Images

Memphis Grizzlies b kmalu lahko naredili veliko prenovo svoje ekipe in svojo zamisel sestavili okrog izbranca prvega kroga lanskoletnega drafta Jarena Jacksona. Tako bi najbrž ostali brez Marca Gasola in Mika Conleya, prvih zvezd svoje ekipe.

Po poročanju ameriških novinarjev so Grizliji pripravljeni poslušati ponudbe za Marca Gasola in Mika Conleya, ki so v letošnji sezoni nosilci igri Memphisove franšize. Španski center bo prav lahko prost igralec po koncu sezone, Conley pa ima pogodbo še do leta 2021.

Memphis bi moral zadržati enega ali oba košarkarja, v kolikor ponudbe do 7. februarja ne bodo zadovoljujoče, a franšiza želi prenoviti ekipo. Cilj Memphisa je, da v tradu dobijo mlade talentirane igralce, bodoče izbrance na draftu in malo sprosto mošnjiček za plače.

Grizzliesi znajo imeti težave okoli prodaje Gasola glede na to, da ima 33 let, Mike Conley pa ima precej visoko plačo – zaslužil bo 67 milijonov dolarjev do leta 2021.

Vendar pa, če Marc Gasol zapusti Grizlije, bo to prekinitev 18-letne tradicije, kolikor nekdo iz te katalonske družine igra za to franšizo. Marc igra za Memphis od leta 2008, njegov starejši brat Pau Gasol je za Grizzlies igral med leti 2001 in 2008.