Hude obtožbe proti Dallas Mavericks

Košarka 18. Mar 20228:55 > 9:09
Donnie Nelson
Nekdanji "GM" Donnie Nelson, foto: AP Photo/Tony Gutierrez.

Nekdanji športni direktor Dallas Mavericks Donnie Nelson je v četrtek vložil tožbo proti klubu, ker naj bi ga lastnik Marc Cuban odpustil iz maščevanja, potem ko je vodjo osebja prijavil za spolno nadlegovanje njegovega nečaka, poroča ESPN. Teksašani so se odzvali z izjavo za javnost in trditve v tožbi označili za laž.

Donnie Nelson je bil del franšize kar 24 let, brez dela pa nekoliko presenetljivo ostal lani junija, medtem ko je bil Luka Dončić že na pripravah s slovensko reprezentanco pred kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre.

V tožbi je zapisano, da naj bi Marc Cuban svojemu nekdanjemu zaposlenemu ponudil kar 52 milijonov dolarjev, da prekliče obtožbo, ki jo je vložil zaradi nepravične odpustitve, ter podpiše izjavo o zaupnosti ter se tako zaveže molčečnosti.

Nelson trdi, da je Jason Lutin, ki je v tožbi omenjen kot desna roka lastnika kluba in je še vedno zaposlen v Mavsih, napadel in nadlegoval njegovega nečaka v hotelski sobi med tekmo zvezd leta 2020 v Chicagu. Nečaka, moškega v svojih 20 letih, ki v tožbi ni poimensko omenjen, naj bi Lutin povabil v svojo sobo.

Dallas odločno zavrača obtožbe

Cuban se je že odzval na tožbo: “Vse v tožbi je laž. Sprožili smo več popolnih preiskav in edina oseba, ki ni bila dorasla standardom Dallas Mavericks, je gospod Nelson. Zato je bil odpuščen. Dobro se je zavedal preiskave, a zavrnil popolno sodelovanje. Ponovil se bom, vse, kar je rekel, je laž.”

Cuban je bil avgusta v Sloveniji na podpisu pogodbe z Luko Dončićem. FOTO: Guliverimages.

Obtožbe je v sporočilu, ki ga je naslovil na ESPN, zavrnil tudi Lutin. “Kar ta človek počne z mano je povsem neverjetno. Gre za popolno laž, obračam se na Mavse, ki so se že odzvali.”

Spregovoril je tudi predstavnik lige NBA Mike Bass: “Liga se je zavedala pritožbe proti Lutinu, Mavericksi so zato sprožili preiskavo. Prav tako smo bili predhodno obveščeni, da bo Nelson razrešen s položaja.”

Nelson je za incident, ki naj bi se zgodil 16. februarja 2020, izvedel šele več mesecev pozneje, ko je bil sredi pogajanj za podaljšanje pogodbe. Pogovarjali naj bi se o desetletnem sodelovanju za 66 milijonov dolarjev. Potem, ko je Donnie pristopil do Cubana glede obtožb proti Lutinu, pa naj bi lastnik Mavsov umaknil ponudbo, še trdi Nelson.

Dallas je trenutno ena najbolj vročih ekip lige in je od sredine februarja ekipa z največ zmagami. Trenutno pa zaseda peto mesto v zahodni konferenci.

Komentari

Vaš komentar