Dončić ostal brez prve peterke na All Star spektaklu

Liga NBA 25. Jan 20193:06 > 3:12
Getty Images

V noči na petek so objavili člane prvih peterk na tekmi vseh zvezd v Charllotu. Kapetan Zahoda bo LeBron James, ekipo Vzhoda pa bo vodil Giannis Antetokounmpo, Luke Dončića ni med peterico najboljših na Zahodu, še vedno pa se na All Star lahko prebije kot rezervist.

Ob LeBronu Jamesu bodo v prvi peterki Zahoda še Kevin Durant (Golden State), Paul George (Oklahoma City), James Harden (Houston) in Stephen Curry (Golden State). Za Vzhod bodo poleg kapetana Giannisa Antetokounmpa igrali še Kawhi Leonard (Toronto), Joel Embiid (Philadelphia), Kyrie Irving (Boston) in Kemba Walker (Charlotte).

Med izbranci tako ni slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki je v spletnem in mobilnem glasovanju prejel 4.242.980 glasov, kar ga je uvrščalo na skupno tretje mesto. Pred njim sta bila zgolj kapetana obeh ekip. Izbira navijačev je pri končni odločitvi predstavljala polovico glasov, preostalo polovico so prispevali igralci lige NBA in novinarji.

James je bil na prvem mestu tudi po izboru preostalih igralcev in novinarjev, medtem ko so novinarji Dončića postavili na šesto mesto, igralci pa na osmo. Vse skupaj je zadoščalo za peto mesto med visokimi igralci na Zahodu.

Ali bo Dončić po Goranu Dragiću 17. februarja postal drugi Slovenec z nastopom na tekmi vseh zvezd, bo znano naslednji četrtek, ko bodo sporočili še sedem preostalih igralcev iz vsake konference po izbiri obeh trenerjev.