Dallas brez Dončića v končnici prekratek

Liga NBA 1. Feb 20199:09 > 9:19
Ronald Martinez/Getty Images

Dallas se je brez štirih košarkarjev pogumno boril z Detroitom, ki ga je v končnici do zmage s 93:89 popeljal Andre Drummond. Luka Dončić je zaradi poškodbe levega gležnja obesedel na klopi. Zmagoviti povratek LeBrona Jamesa.

Dallas je tokrat prvič nastopil brez Dennisa Smitha, DeAndreja Jordana in Wesleyja Matthewsa, ki se po menjavi igralcev selijo v New York. Zaradi težav z levim gležnjem je manjkal tudi Luka Dončić, tako da je imel trener Dallasa Rick Carlisle kar nekaj težav s sestavo začetne peterke.

Navkljub številčni odsotnosti, so telički odlično začeli srečanje v Detroitu, vodili večino prvega polčasa in na odmor odšli s prednostjo štirih točk (45:49). Tudi v drugem polčasu so bili gostje v enakovrednem položaju za zmago, na koncu pa se jim je vendar poznala odsotnost močnega centra, saj je Andre Drummond v zadnjih treh minutah dosegel osem točk in tehtnico dokončno nagnil na stran Detroita.

Ob Drummondu, ki je dosegel 24 točk in 20 skokov, je kljub slabemu strelskemu večeru enako število točk dosegel tudi Blake Griffin in postavil nov klubski rekord po številu doseženih točk v enem mesecu, ki sedaj znaša 445 točk, pred njim je legendarni Isiah Thomas marca 1983 dosegel tri točke manj. Pri Dallasu je bil s 27 točkami daleč najbolj razpoložen igralec Barnes.

V derbiju vodilnih ekip Vzhoda je Milwaukee z zmago s 105:92 proti Torontu potrdil prvo mesto. Philadelphia je s 113:104 prvič po 2. marcu 2013 odpravila Golden State in tako tudi prekinila niz enajstih zaporednih zmag prvakov. Na parket se je po 17 tekmah počitka zaradi poškodbe dimelj vrnil LeBron James. Jezerniki so ob njegovem povratku v mestnem debriju po podaljšku odpravili LA Clipperse s 123:120. James je dosegel 24 točk, 14 skokov in devet podaj.