Toronto pripeljal Gasola, Teodosić postal prost igralec

Liga NBA 7. Feb 201922:36 > 22:46
Matthew Stockman/Getty Images

Pred koncem prestopnega roka sta za najodmevnejšo menjavo dneva poskrbela Memphis in Toronto, ki je v svoje vrste dobil Marca Gasola.

Izkušeni Katalonec se je omenjal tudi v kombinacijah s Charlottom, a se je preselil k trenutno drugi ekipi Vzhoda, ki je v Memphisu zanj poslala litovskega centra Jonasa Valančiunasa, Delona Wrighta, CJ Milesa in izbor drugega kroga leta 2024. Grizliji se tako osredotočajo na ponovno izgradnjo moštva, Toronto pa z novim poslom potrjuje visoke cilje za to sezono. Mlajši izmed bratov Gasol je že poleti namignil na to, da bi se utegnil posloviti od Memphisa, kjer je brez pravih možnosti, da bi osvojil naslov v Ligi NBA. 34-letni center je sicer za Memphis igral od leta 2008, v tej sezoni pa v povprečju dosegal 15,7 točke, 8,6 skoka in 4,7 podaje na tekmo. Je eden najboljših evropskih košarkarjev zadnjih let.

Memphis se je nato dogovoril še za menjavo s Clippersi. Iz Los Angelesa prihaja Avery Bradley, h Clippersom pa se selita Garret Temple in JaMychal Green. Obema košarkarjema, ki sta se napotila v Los Angeles se iztekata pogodbi, kar le potrjuje dejstvo, da se zasedba Doca Riversa povsem osredotoča na poletno tržnico.

Clippersi so opravili menjavo tudi z mestnimi tekmeci Lakersi, od koder sta prišla Michael Beasley in Ivica Zubac, k slovitejši franšizi iz Los Angelesa pa se seli Mike Muscala. Po prihodu Zubca so Clippersi odslovili še poljskega centra Marcina Gortata in Miloša Teodosića. Srbski branilec, ki v Ligi NBA ni uspel navdušiti, bo postal prost igralec in se bo skoraj zagotovo vrnil v Evropo.