Rakete preletele Dončića, Harden tridesetič do 30!

Liga NBA 12. Feb 20195:16 > 5:21
Getty Images

Teksaški derbi med Dallasom in Houstonom, ki so ga zopet zaznamovali številni slovenski navijači, so dobile Rakete, ki jih je s 30 točkami do zmage povedel James Harden, ki je dobil dvoboj dveh najboljših "step-backov" v ligi proti Luki Dončiću. Slovenski mladenič je bil (spet) najboljši pri Mavsih.

Getty Images

Teksaški derbi ni postregel z atraktivno košarko, so pa Rakete iz Houstona v domači dvorani na koncu slavile s 120:104 in večji del drugega polčasa držale udobno prednost pred Dallasom. Houston je na tekmi vodil že za 21 točk, a so se Luka Dončić in druščina približali na devet točk zaostanka, na koncu pa jim je zmanjkalo moči za priključek. 

To je bila prva zmaga Houstona v medsebojnih tekmah v tej sezoni, potem ko je Dallas dobil uvodna dva obračuna proti Jamesu Hardnu in njegovimi soigralci.

Neverjeten niz Hardna je bil tokrat v nevarnosti, saj Harden ni bil tako razpoložen, kot na zadnjih tekmah, a je v zaključku tekme le zadel trojko za svojih 31 točk, ki mu jih je uspelo doseči ali preseči že na trideseti zaporedni tekmi. Gerald Green je dodal 19 točk, Chris Paul pa 17 točk in 11 asistenc. 

Na drugi strani je Dallas pričakovano vodil Dončić, ki je obračun končal z 21 točkami, 10 skoki in osmimi asistencami, je pa slovenski mladenič na tekmi zgrešil nekaj pomembnih metov in izgubil pet žog. Jalen Brunson je dodal 13 točk.

Poleg trojke Hardna za nadaljevanje niza pa je za akcijo večera poskrbel prav Dončić, ki se je poigral v napadu in zaključil izven ravnotežja za najlepši koš tekme.