Dončić na All Star namesto Davisa?

Liga NBA 15. Feb 20199:18 > 9:23
Getty Images

Anthony Davis je ob polčasu tekme med njegovim New Orleansom in Oklahomo zaradi poškodbe rame zapustil igro, kar pomeni, da bo najverjetneje izpustil tudi All Star tekmo, ki bo v noči na ponedeljek na sporedu v Charlottu. Med kandidati za njegovo menjavo je tudi Luka Dončić.

Magnetna resonanca bo pokazal, ali je poškodba tako resna, da bo Anthony Davis izpustil nedeljsko tekmo zvezd v Charlottu. V tem primeru bo moral komisar lige Adam Silver določiti njegovo zamenjavo. Med zelo resnimi kandidati je tudi Luka Dončić, ki bo nastopil že na tekmi vzhajajočih zvezd in spretnostnem poligonu (vse v živo na SK 1).

Davis je igrišče sicer zapustil še pred koncem prvega polčasa. New Orleans je tudi brez njegove pomoči prišel do odmevne zmage proti Oklahomi s 131:122. Julius Randle je dosegel 33 točk in 11 skokov, Jrue Holiday pa 32. Pri poražencih je Russell Westbrook niz zaporednih trojčkov podaljšal na enajst. Na koncu je dosegel 44 točk, 14 skokov in 11 podaj in v dresu Oklahome z 18.208 točkami presegel Garyja Paytona na večni lestvici najboljših strelcev franšize iz Oklahome oziroma pred tem Seattla.

New York je v Atlanti uspel prekinit niz 18 zaporednih porazov. Za prvo zmago kratkohlačnikov po 4. januarju s 106:91 je bil najzasluženjši nekdanji soigralec Dončića pri Dallasu Dennis Smith Jr. z 19 točkami. Orlando je doma s 127:89 povozil Charlotte.

V ligi NBA sledi premor zaradi All Star vikenda. Celoten program iz Charlotta spremljajte na SK 1.