Westbrook in George zaustavila Lillarda

Liga NBA 8. Mar 20197:50 > 7:56
Getty Images

V noči na petek so v ligi NBA odigrali dve srečanji. Oklahoma je v neposrednem obračunu za tretje mesto na Zahodu po podaljšku s 126:120 slavila v Portlandu, Milwaukee pa je s prepričljivo predstavo proti Indiani (117:98) upravičil številko ena na Vzhodu.

Pri Portlandu je z 51 točkami izstopal Damian Lillard, medtem ko sta pri Oklahomi znova prednjačila Russell Westbrook s 37 točkami in Paul George z 32 točkami in 14 skoki. Gledalci so uživali v izenačeni predstavi, o kateri priča tudi podatek, da nobena izmed ekip ni imela dvomestne številke prednosti.

Vrhunec zanimivega srečanja se je zgodil vsega 4.4 sekunde pred koncem rednega dela pri vodstvu Oklahome s 113:11. Po zgrešenem metu Lillarda je žogo ujel Jusuf Nurkić, nad katerim je bil storjena osebna napaka, samo nekaj trenutkov kasneje pa je imel center iz BiH bližnje srečanje z Georgom. Sodniki so Nurkić dosodili drugo tehnično napako, potem ko je prvo dobil že v tretji četrtini zaradi prerivanja z Westbrookom, in ga izključili.

Domači so po zaslugi mirnih živcev na liniji prostih metov Al-Farouqa Amina izsilili podaljšek, ki so ga začeli z doseženim košem, nakar je sledila serija Oklahome 10:2, s katero je dokončno prelomila srečanje in prišla do pomembne zmage v boju za tretje mesto na Zahodu.

Po dveh zaporednih porazih so se na zmagovite tirnice vrnili igralci Milwaukeeja, ki so s 117:98 še četrtič v sezoni premagali Indiano. Ob debiju španskega veterana Paua Gasola (ena točk, štirje skoki v 11 minutah) je bil pri vodilni ekipi lige NBA znova najbolj razpoložen Giannis Antetokounmpo (29 točk in 12 skokov), Khris Middleton je dodal 27 točk, pri poražencih je Myles Turner dosegel 22 točk, Bojan Bogdanović pa 17.