Howard: Vse, kar ste slišali o meni, je laž

Liga NBA 11. Okt 201618:14 > 18:34
Getty Images

Dwight Howard že leta velja za težavnega soigralca in človeka, a v zadnjem intervjuju za ESPN, je zlobnim jezikom poslal jasno sporočilo.

Potem ko je Dwight Howard letos poleti prestopil v moštvo Atlanta Hawks, je bilo iz njegovega tabora slišati, kako vesel je, da je spet doma. Dwight Howard po katastrofalni avanturi v Los Angelesu in povprečni v Houstonu spet želi dokazati, da spada v sam vrh.

Howard pa po mnenju nekaterih soigralcev in predvsem NBA navijačev, velja za težavnega človeka, ki hitro postane nezadovoljen in s tem nemotiviran. V intervjuju s Timom MacMahonom za ESPN.com je Howard hitro želel zavreči očitke.

Ko govorite o novih začetkih, kaj mislite s tem?

“Spremenil sem vse okoli sebe. Držim se odgovornega v določenih situacijah, skušam biti boljši človek, boljši oče, boljši soigralec. Vem, da se je v zadnjih letih o meni napisalo veliko grdih stvari, a tega ne morem preprečiti, lahko pa povem, da so bile to grde laži. Atlanti želim pokazati, da sem lahko povsem njihov in to bom tudi storil. Veliko sem dolžan temu mestu.”

V soju žarometov ste že od svojega 18. leta, ko ste bili prvi izbrani na naboru novincev in ta soj je z leti postal močnejši. So vas ljudje zaradi tega začeli gledati drugače?

“To me že dlje časa muči, saj vem kakšen človek in soigralec sem bil. Nekatere napisane stvari so mi zlezle pod kožo, a zdaj vem, da je edini način kako utišati vse zlobne jezike to, da zmagujem.”

Kdo je Dwight Howard?

“Sem zabavna oseba, rad se družim, sem sproščen in rad se zabavam. Lahko se šalim cel dan, a ko stopim v telovadnico, bom trdo delal in na to sem ponosen. Sovražil sem govorice, da nisem delaven, da nisem priden človek in da se ne trudim za uspeh. To me je raztrgalo. Igra košarke mi je prinesla toliko sreče in veselja, da sem dolžan ji vračati do konca življenja. Vem, da ne morem osrečiti vseh, a dokler bom ostal zvest sam sebi, si ne bom ničesar očital.”

Howard se je mudil tudi na tekmah ameriškega nogometa v Atlanti.

Tudi Dwight komaj čaka začetek sezone.