Simmons: Luka je najboljši novinec. Kaj pa mislite?

Liga NBA 2. Apr 20193:31 > 3:32
Jonathan Daniel, Getty Images

Ben Simmons, najboljši novinec lanske sezone in košarkar Philadelphie pravi, da bi v tej sezoni nagrado za najboljšega košarkarja, ki je prvo leto v ligi NBA moral dobiti slovenski čudežni deček Luka Dončić.

“Luka,“ je Ben Simmons zelo na kratko odgovoril na vprašanje novinarjev o tem, kdo bi moral postati novinec leta v sezoni 2018/2019.

Ko so ga novinarji vprašali, zakaj si tako misli, je avstralski košarkar odgovoril: “Zakaj? Kako to mislite zakaj? Igra bolje, njegova ekipa dobiva več tekem. Trae Young je ubijalec, a mislim, da ekipa Dallasa igra malce bolje in da Luka dela več na parketu.”

Luka Dončić v povprečju beleži 21,1 točke, 7,6 skoka in 5,9 asistence na tekmo, na drugi strani pa Trae Young dosega 18,9 točke, 3,6 skoka in 8 asistenc v povprečju na tekmo. 

Dallas je v noči iz ponedeljka na torek premagal Philadelphio, Dončić pa ni igral. Pri 76ersih na terenu ni bilo Joela Embiida in Jimmyja Butlerja, Mavsi pa so odsotnost dveh zvezdnikov izkoristili in zabeležili zmago s 122:102.