Ray Allen zaključil bogato košarkarsko kariero

Liga NBA 1. Nov 201618:17 > 18:27
Getty Images

Eden izmed najboljših strelcev v zgodovini lige NBA, je danes dokončno objavil, da bo košarkarske copate pospravil v kot. Allen je nazadnje igral v sezoni 2013/14, ko je bil član Miamija.

Getty Images

41-letnik je objavil ganljivo pismo, ki ga je naslovil 13-letnemu Ray Allenu, poimenoval pa ga je “Letter to my younger self”. V njem se je dotaknil svojih košarkarskih začetkov, največjih uspehov, kot tudi razlogov za odhod v pokoj. “Tole pišem kot 41-letnik, ki odhaja v pokoj”, je nedvoumno zapisal Allen in potrdil namigovanja, ki so trajala že nekaj časa. 

Uveljavil se je kot eden izmed najboljših strelcev v zgodovini lige, odigral več kot 1300 tekem, v povprečju pa dosegal 18,9 točke na tekmo. 10x je bil izbran za tekmo All-Star, v svoji karieri pa je igral za štiri ekipe. Z Bostonom in Miamijem je v letih 2008 in 2013 tudi osvojil šampionski prstan. Ljubiteljem košarke bo njegova trojka na šesti tekmi finala leta 2013, ko je v zadnjih sekundah prinesel izenačenje Miamiju na tekmi proti San Antonio Spursom za vedno ostala v spominu. Vročica je tisto tekmo dobila po podaljšku, na sedmi tekmi pa dokončno potrdila naslov najboljše ekipe v ligi.

Allen naj bi se pred kratkim dogovarjal za podaljšanje svoje igralske epizode z dvema kluboma. Zanj so se zanimali Warriorsi in Cavaliersi, a z igralcem niso našli skupnega jezika. Po 18-ih sezonah na najvišjem nivoju se je tako Allen poslovil, ob tem pa dodal, da je takšno odločitev sprejel povsem v miru.