Zasluženo – Vlade Divac v hišo slavnih!

Liga NBA 6. Apr 20198:30 > 8:31
Ethan Miller/Getty Images

Legendarni srbski center in trenutno eden izmed vodilnih mož pri ekipi Sacramento Kings, Vlade Divac, je bil izbran v košarkarsko hišo slavnih, poroča ESPN.

Insajder ESPN-a Adrian Wojnarowski, ki se zanaša na dobro obveščene vire, je na družabnem omrežju Twitter razkril, da bo nekdanji center ekip Lakers, Hornets in Kings eden izmed igralcev razreda 2019, ki bodo vstopili v hram slavnih.

Uradni sprejem častitljive druščine v Springfieldu bo potekal med zaključnim turnirjem velike četverice lige NCAA, ki ga letos gosti Minneapolis. Ta je na sporedu od danes do ponedeljka.

Divac bo tako postal šele drugi Srb v “Hall of Fame”-u, potem ko je ta čast pripadla Draženu Dalipagiću, skupno pa peti košarkar iz regije. Status nesmtrnih košarkarskih legend imajo tudi Hrvati: Dino Rađa, Dražen Petrović in Krešimir Ćosić.

51-letni Divac je v svoji NBA karieri, sklenil jo je pri LA Lakers leta 2005, postal šele sedmi igralec v zgodovini lige z vsaj 13.000 točkami, 9000 skoki in 3000 asistencami ter 1500 blokadami.