Jokić ne more sam, odločitev v nedeljo v Denverju

Liga NBA 10. Maj 20193:14 > 7:10
Getty Images/ Steve Dykes

Košarkarji Portlanda so na šesti tekmi polfinala Zahodne konference s 119:108 odpravili Denver in izid v seriji izenačili na 3:3. Odločitev o potniku v finale konference bo padla v nedeljo v Denverju.

Portland so do izenačenja na 3:3 popeljali fenomenalni Damian Lillard, C.J. McCollum in Roodney Hood, gostom iz Kolorada pa ni pomagala niti nova sijajna predstava Nikole Jokića, ki je bil zgolj dve podaji oddaljen od petega trojnega dvojčka v končnici.

Nuggetsi so na čelu s srbskim centrom odlično začeli srečanje v Oregonu in v prvi četrtini dvakrat povedli z desetimi točkami prednost, a so domači hitro stopili prednost gostov. Razpoloženima McCollumu in Hoodu se je v tretji četrtini priključil še Lillard, ki je v tem delu igre dosegel 17 od svojih 32 točk.

Čeprav zaostanek Denverja ni bil prevelik, je imel Jokić tokrat premalo pomoči soigralcev, da bi lahko Denver popeljal v konferenčni finale. Portland je srečanje mirno pripeljal do konca in poskrbel, da bo odločitev padla na sedmi tekmi.

Lillard je na koncu zadel šest trojk iz 13 poizkusov (32 točk), dodal je tudi pet podaj, McCollum jih je dodal 30, Hood pa 25. Jokić je dosegel 29 točk, 12 skokov in osem podaj, medtem ko jih je Jamal Murray ob desetih skokih prispeval 24.