Lowry: Prvi dan sem Leonardu rekel, da je on glavni

Liga NBA 14. Jun 201915:59 > 16:00
Thearon W. Henderson/Getty Images

Organizator igre Toronta Kyle Lowry je po osvojitvi naslova dejal, da ni imel nikakršnih težav pri tem, da je vlogo prvega zvzednika prepustil Kawhiju Leonardu.

Kawhi Leonard je na začetku letošnje sezone v zamenjavi prišel iz San Antonia Spursov in takoj v prvi sezoni v dresu Toronto Raptorsev osvojil naslov v ligi NBA ter postal MVP finala z Golden State Warriorsi.

“Rekel sem mu, že prvi dan, da je to njegova ekipa in, da je on glavni. In, da bom poskrbel zato, da bo on glavni. Ko je počel posebne stvari, sem mu ponavljal, da je on glavni,” je dejal Kyle Lowry. Leonard pa se je na vse skupaj navezal.

Povezano

“Veste, on je tak človek! Želi zmagati, vedno je tekmovalno nastrojen. Kot sem že govoril, Kyle mi je veliko pomagal, da se prilagodim v Torontu v košarkaškem in življenskem smislu.”

Na 24. tekmah v playoffu je Leonard beležil 30,5 točke na tekmo, 9,1 skoka in 3,9 podaje.

“Sezona je imela vliko vzponov in padcev, vendar šele po tem se je videlo, kako zelo močna je ta skupina. Nič kar se je dogajalo ni prišlo v javnost,” je dejal Leonard.

Za konec pa je svojo srečo z besedami poizkušal opisati tudi Lowry.

“Vse kar morate vedeti je to, da je ta človek tukaj MVP in, da smo mi prvaki. Z besedami ne morem opisati kako sem srečen, za nekaj takega se trudiš kot igralec in kot človek celo življenje.”