Isaiah Thomas bo dobil priložnost v Washingtonu

Liga NBA 2. Jul 20195:41 > 5:45
Jason Miller Getty Images Sport

Isaiah Thomas bo v prihodnji sezoni nosil dres Washingtona, kamor je prestopil kot prost košarkar. S klubom iz prestolnice ZDA je podpisal le enoletno pogodbo.

Kot poroča guru za košarkarske prestope in novinar hiše ESPN Adrian Wojnarowski, se Isaiah Thomas seli v prestolnico ZDA, kjer bo na položaju organizatorja igre skušal obuditi svojo kariero, ki je v zadnjih letih doživela strm padec zaradi poškodb. Thomas je z moštvom Washington Wizards podpisal enoletno pogodbo.

Le nekaj ur pred odprtjem tržnice za menjavo košarkarjev in podpisovanje novih pogodb je Thomas na svoje Twitter profilu zapisal, da potrebuje le eno priložnost, da pride nazaj. 

V minuli sezoni je Thomas nosil dres Denverja, ki je bil z njim tekom rehabilitacije svoje poškodbe zelo potrpežljiv, a tudi kasneje ni dobil prave priložnosti in velike minutaže. Denver je sicer sporočil, da je bil Isaiah pomemben del ekipe in da je pomagala že njegova prisotnost.

Thomas je povedal tudi, da bo celo poletje preživel v telovadnici v želji, da bi se na začetku naslednje sezone vrnil na parket v stari formi. Washington je pravo mesto zanj, saj še nekaj časa na parketu ne bo prvega organizatorja igre Johna Walla, ki si je strgal ahilovo tetivo, za nameček pa je iz Washingtona odšel tudi Tomas Satoransky, ki je opravljal dela drugega organizatorja igre.