"Leonard 99-odstotno ostaja v Torontu"

Liga NBA 4. Jul 201910:40 > 10:46
Vaughn Ridley/Getty Images

Nekdanji NBA košarkar Jalen Rose trdi, da bo Kawhi Leonard tudi v naslednjih sezonah igral za moštvo Toronto Raptors in da bo s franšizo iz Kanade podpisal dveletno pogodbo.

Vaughn Ridley/Getty Images

Najkoristnejši košarkar finalne serije lige NBA Kawhi Leonard je prost igralec, zanj pa se potegujejo le še tri moštva. Poleg Toronta, s katerim je osvojil naslov prvaka, sta v boju zanj le še obe ekipi iz Los Angelesa.

“Pogovarjal sem se s številnimi ljudmi. Slišal sem, da bo Leonard z 99-odstotno verjetnostjo ostal v Torontu. Podpisal bo za dve leti,” je dejal nekdanji košarkar Jalen Rose.

Leonard bi pogodbo za dve leti lahko podpisal v želji, da je ob podpisu naslednje upravičen do supermaksimalne pogodbe, saj bo v ligi NBA že desetletje.

“Ravno je končal s svojo osmo sezono in čez dve leti bo v položaju, da dobi največjo možno pogodbo za igralca njegovega staža,” je dodal Rose. 

Mediji v ZDA so že pisali, da lahko Leonard največ zasluži, če ostane pri Raptorsih, saj mu ti lahko ponudijo 5-letno pogodbo, vredno 190 milijonov dolarjev.

28-letni košarkar je lani iz San Antonia prestopil v Toronto v menjavi za DeMarja DeRozana, v letošnji končnici pa je dosegal kar 30,5 točke, 9,1 skoka in 3,9 asistence v povprečju na tekmo