LA Clippers: Predstavljena Leonard in George

Liga NBA 25. Jul 201911:34 > 11:37
Kevork Djansezian/Getty Images

Pri Los Angeles Clippers so predstavili dve največji okrepitvi. Kawhi Leonard in Paul George, nova zvezdnika franšize, sta dejala, da bosta storila vse, kar je v njuni moči, da bosta klubu prinesla prvi zgodovinski prstan.

Leonard je v ekipo, ki jo vodi Doc Rivers prišel iz moštva Toronto Raptors s katerim je v pretekli sezoni osvojil šampionski prstan. Paul George pa je v moštvo prišel po menjavi v moštvu Oklahoma City Thunder. V Oklahomo namreč odhajata Shai Gilgeous-Alexander in Danilo Gallinari. Moštvo iz Oklahome pa bo imelo tudi na razpolago pet izbir v prvem krogu nabora. 

S prihodom obeh košarkarjev, ki sta rojena v Los Angelesu so Clippersi zdaj tisti, ki spadajo med glavne favorite za osvojitev prstana. 

“To je zdaj priložnost, da usvarimo zgodovino. Clippersi še nikoli niso bili v velikem finalu, nikoli še niso osvojili lovorike in to je bilo nekaj kar je doprineslo k moji odločitvi, da se jim pridružim”, je dejal Leonard in dodal: 

“Odraščal sem kot navijač Clippersov. Ta klub imam rad že od otroštva. Pogovori so bili zelo odprti. Jasno je bilo, da si želijo priti do naslova. S trenerjem Docom Riversom, ki je že osvojil prstan bo to vsekakor še lažje”.

Moštvo Clippersov je vselej v senci bolj slavne franšize iz Los Angelesa. In sicer Lakersov. Kawhi se to zelo dobro zaveda. 

“Čeprav so Clippersi precej boljši kot v prejšnjih nekaj letih se pozornost več ali manj namenja Lakersom. Toda to so mediji. Mene to ne zanima. Ne zanima me, če osvojimo prstan in če ne bomo opaženi kot je treba. V vsakem primeru bom srečen”, je dodal 28-letni košarkar. 

Na drugi strani je George dejal, da je usoda želela da on in Leonard zaigrata v istem moštvu. 

“Spomnim se, ko je Indiana pripeljala Kawhija. Takrat sem bil tam in zaskrbelo me je glede mojega položaja v moštvu. Toda hitro sem spoznal, da je bilo dovolj prostora za oba. Na žalost je bil on kasneje zelo hitro poslan v San Antonio Spurs. Zdaj naju je usoda vnovič združila.” 

Oba košarkarja sta tudi zadržala številke na dresu, ki jih imata tekom kariere. Leonard bo imel številko 2, George pa številko 13.