Priznani NBA novinar: LaMelo spominja na Dončića

Liga NBA 25. Sep 20190:39 > 0:43
Steve Bell/Getty Images

Novinar ameriške mreže ESPN Jonathan Givony, poznan po spremljanju in skavtingu mladih igralcev, ki so na radarju lige NBA, je govoril o ameriškemu branilcu in enemu izmed članov družine Ball ter 18- letnega LaMela primerjal z aktualnim novincem leta v ligi Luko Dončićem.

Ameriški novinar Jonathan Givony je bil navdušen nad predstavami LaMela Balla, predvsem pa nad njegovo hitrostjo na eni izmed tekem avstralskega prvenstva, kjer Ball nastopa za moštvo Illawarra Hawks.

“Ko pogledam višino, občutek za igro in kreativnost, me LaMelo spominja na Luko Dončića. Igra v neverjetnem ritmu, nikoli ni prehiter in spremembe obramb mu ne pridejo do živega. Ko ima žogo v rokah vedno lahko pričakujete, da bo storil nekaj čarobnega. Ima odličen pregled nad igro in lahko podaja iz preigravanja in to z obema rokama. Njegov slog je popoln za NBA, predvsem če ga obkrožite s strelci in dobrimi eksekutorji,” je dejal Givony, ki je po mnenju mnogih s to primerjavo povsem brcnil v temo.

LaMelo Ball je sicer mlajši brat Lonza Balla, ki bo v tej sezoni nastopal za New Orleans in sin vedno provokativnega in na trenutke “norega” LaVarja, ki je poznan po kontroverznih izjavah.