Jokić: Igram za ekipo, ne za MVP nagrado

Liga NBA 1. Okt 20199:22 > 9:24
Steve Dykes/Getty Images

Pred začetkom nove sezone lige NBA je Nikola Jokić govoril o pripravah, MVP nagradi in sodelovanju z Jamaalom Murrayjem na parketu.

“Vedel sem, da bo težko. Prvo leto sem se boril za mesto in vlogo v ekipi. Tudi v drugi sezoni je bilo tako. Zdaj vem, kaj pričakovati, vem, kaj bomo počeli, saj poznam svoje soigralce in trenerje. Mislim, da bo situacija bolj sproščena, ker mi je vse jasno. Poskušal bom igrati po svojih najboljših močeh, obenem pa bom storil vse, da pomagam soigralcem,” je dejal srbski center NIkola Jokić.

Jokić, ki je s Srbijo osvojil 5. mesto na SP v košarki na Kitajskem, pravi, da ne razmišlja o individualnih nagradah in nazivu MVP, pa čeprav so ga že v minuli sezoni omenjali za enega izmed kandidatov.

“Te govorice izhajajo zaradi dobrih iger in zmag, zaradi dobrega dela celotne ekipe. To ni nekaj, kar bi me gnalo. Jaz treniram in igram samo za moštvo,” je še dodal Joker.

Igra Denverja bo tudi letos osvisna od sodelovanja Jokića z organizatorjem igre Jamaalom Murrayjem, na parketu pa se dvojica odlično razume, kar pa ni plod treningov.

“To pride samo od sebe skozi igro. Imava dobro kemijo. Imam pa podoben odnos še z nekaterimi igralci, a z Jamaalom imava žogo največ v rokah in zato mediji in navijači največkrat vidijo najino povezanost, pa čeprav jo imava tudi z ostalimi soigralci.”