Zion po operaciji: Na parketu morda šele leta 2020

Liga NBA 22. Okt 20191:43
Ethan Miller/Getty Images

Košarkar moštva New Orleans Pelicans Zion Williamson bo zaradi poškodbe in posledične operacije meniskusa kolena iz parketov odsoten vsaj šest tednov.

Prvi izbor na letošnjem naboru novincev Zion Williamson si je koleno huje poškodoval v pripravljalnem delu sezone, takoj pa je bilo jasno, da je bila poškodba takšne narave, da bo New Orleans v novo sezono vstopil brez svojega mladega zvezdnika. Prve informacije iz tabora moštva iz Louisiane pa so potrdile, da mora 19-letni igralec pod kirurški nož in da je pred njim rehabilitacija, ki je lahko dolga tudi osem tednov.

To pomeni, da bi Zion svoj debi v ligi NBA vpisal šele meseca decembra, v kolikor pa rehabilitacija ne bo potekala tako hitro, pa je povsem možno, da ga bomo prvič na parketih lige NBA videli šele na začetku leta 2020. 

Zaradi njegove telesne teže in njegove eksplozivnosti je bilo jasno, da bo njegovo telo težko vzdržalo vse pritiske, večina analitikov pa pravi, da mora v želji po dolgi in uspešni karieri izgubiti kar nekaj kilogramov. 

Nova sezona lige NBA se prične 23. oktobra s tekmo med Torontom in New Orleansom.