Raptorsi z "bannerjem", igralci prejeli ogromne prstane

Liga NBA 23. Okt 20198:35 > 8:49
Vaughn Ridley/Getty Images

Prvi večer nove sezone lige NBA je poleg številnih odličnih tekem prinesel tudi podelitev šampionskih prstanov aktualnim prvakov lige NBA, ki so za nameček kasneje premagali svoje prve nasprotnike - New Orleans Pelicans.

Poseben večer za košarkarje Toronta se je sklenil z zmago proti New Orleansu po podaljšku, pred začetkom uvodne tekme nove sezone lige NBA pa so v Scottiabank Areni pod strop poslali “banner”, ki označuje zmago Toronta v minuli sezoni lige NBA. Tako kot veleva tradicija, so igralci prejeli šampionske prstane, celo največje v zgodovini. 

Prstan se šopiri z 1,25-karatnim diamantom, kar je največji diamant na kateremkoli šampionskem prstanu v kateremkoli športu. Na prstanu je panorama Toronta in dvorana Raptorsov, okoli tega pa je 74 diamantov, ki predstavljajo število zmag ekipe v prejšnji sezni. Na prstanu je tudi rubin, ki se nahaja znotraj kanadske zastave. 

“Delo te organizacije, neverjetni igrralci, ki so tlakovali pot, igralci, ki so bili v naši franšizi prej, tisti, ki so pomagali, da zgradimo organizacijo … Vsi mi pomenijo veliko in vesel sem, da lahko govorim pred gledalci in pred tistimi, ki so vložili trud, čas, kri, delo in kvaliteto v to organizacijo,” je ob podelitvi dejal organizator igre Kyle Lowry.