Lillardovih rekordnih 60, Bogdanović ob sireni za zmago

Liga NBA 9. Nov 20198:18 > 8:32
Getty images/Christian Petersen

Če odštejemo poraza obeh slovenskih predstavnikov, ki sta sinoči igrala v NBA, se je v najmočnejši košarkarski ligi onkraj Atlantika dogajalo marsikaj. Damien Lillard je postavil osebni točkovni rekord, kar nekaj tekem pa je bilo odločenih v zadnjih sekundah.

Steve Dykes/Getty Images

Damian Lillard je zabeležil rekordnih 60 točk na eni tekmi, a njegov Portland Brooklyna vseeno ni premagal. Na koncu je bilo 115:119 za mrežice. Blazersi so izgubili že četrtič zapored. Za to imata največ zaslug Spencer Dionwiddie s 34 in Kyrie Irving s 33 točkami.

To je bil šele drugi večer v zgodobini lige NBA, ko sta kar dva košarkarja presegla 50 točk. D’Angelo Russell je prispeval 52 točk za Golden State, ki je po podaljšku izgubil v Minnesoti. Volwes so zmagali s 125:119.

9. aprila 1978 je David Thompson dosegel 73 točk za Denver, George Gervin pa 63 za San Antonio. 

Gledalci so lahko izjemno uživali tudi na tekmi Utah Jazza proti Milwaukeeja, ki jo je z metom za tri v zadnji sekundi odločil krilni igralec Bogdan Bogdanović.

30-letni Hrvat je zadel pet trojk iz desetih poskusov in bil s 33 točkami najboljši strelec tekme. Giannis Antetokounmpo je za Buckse prispeval 30 točk in 13 skokov.

Večer je bil uspešen tudi za aktualne prvake, pri katerih je Pascal Siakam New Orleansu nasul kar 44 točk. Raptors so na gostovanju slavili 122:104 in se povzpeli na razmerje 6-2.

Velja omeniti tudi to, da je tekmo sinoči odločil še eden izmed košarkarjev iz naše regije. Nikola Jokić je za Nuggetse zadel iz neizdelane meta ter Denverju s tem prinesel zmago nad Philadelphio (98:97).