Srednjošolca James in Wade pogosteje na TV, kot Wizards

Liga NBA 23. Nov 20199:17 > 9:21
Jayne Kamin-Oncea/Getty Images

Srednja šola Sierra Canyon v Los Angelesu je z ESPN podpisala pogodbo, po kateri bo medijska hiša v tekoči sezoni prenašala 15 tekem te ekipe, kar je celo več, od NBA moštva Washington Wizards. Zakaj? Preberite spodaj...

https://www.instagram.com/p/B3ffYn-AfWQ/

Razlog je zelo preprost. Za srednjošolsko ekipo iz Kalifornije igrata Lebron James Junior, 15-letni sin istoimenskega trikratnega prvaka lige NBA ter Zaire Blessing Wade, 17-letni sin bivšega MVP-ja finala lige, Dwyanea Wadea.

Trenutna sezona je edina, v kateri bosta fanta nastopala skupaj, saj bo Wade prihodnje leto odšel na kolidž. Na noico se je že odzval organizator ige Washington Wizards, Isaiah Thomas, ki je dejal, da ima srednješolska ekipa več pozornosti, kot ekipa v ligi NBA, ki prihaja iz prestolnice.

Zanimivo, Wizards so letos kar atraktivna ekipa, v povprečju na njihovih tekmah pade 241 točk, kar je največ v zadnjih 20 letih. Številne slabše sezone in poškodba Johna Walla so očitno moštvo naredili nezanimivo. Oziroma vsaj manj, kot ekipo Sierra Canyon, kjer igra podmladek zvezdnikov.