Irvingova ostra reakcija: To ni življenje, to je zabava

Liga NBA 28. Nov 20195:02 > 5:21
Emilee Chinn/Getty Images

Kyrie Irving se ni prikazal v TD Gardnu, kjer je njegova ekipa Brooklyn Nets gostovala pri njegovi nekdanji ekipi, Boston Celtics.

Tekmo so obeležila številna žaljiva skandiranja s tribun na račun Irvinga, glede na to, da se na tekmi ni pojavil, kar je močno razjezilo navijače Brooklyna, Irving pa se je na to odzval prek družabnega omrežja Instagram:

Zadeva samo kaže na to, kako velika je količina neumnosti v svetu športa in zabave. Gre samo za en velik ‘show’, ki ima bolj malo skupnega z realnim svetom. Tam obstaja precej pomembnejših stvari.”

Povezano

 “Kot na primer, naučiti se, da življenje predstavlja še kaj več kot vreči žogo skozi obroč. Naučiti se sprejeti družbo, v kateri je pomembno samo to, koliko je kdo priljubljen. Naučiti, da držite družino pokonci, ko nekdo umre. Ampak ok, ta zabava naj bo bolj pomembna od tega, kako se kdo počuti in ali je psihično stabilen?! To je IGRA in jo tudi promoviramo kot užitek za tiste, ki kupujete vstopnice ali pa gledate košarko po televiziji. Življenje ima namen, duhovno bogato življeje bo vedno bolj pomembno in bi se ga moralo vrednotiti bolj, kot športna tekmovanja ali zabavnih vsebin. Ne nasedajte igri, ki bi morala biti zabava, saj to nikoli ne bo bolj pomembno kot ŽIVLJENJE,” je sporočil spiritualni Irving.