Dončić ob visoki zmagi izenačil rekord Jordana

Liga NBA 7. Dec 201921:43 > 21:46
Ronald Martinez/Getty Images

Nov dan, nov rekord Luke Dončića. Slovenski zvezdnik je ob izdatni zmagi Dallasa proti New Orleansu (130:84) izenačil rekord Michaela Jordana in Oscarja Robertsona, saj je na 18 zaporednih tekmah dosegel vsaj 20 točk, pet podaj in pet skokov. Dončić lahko že v nedeljo poruši rekord.

Dallas je brez večjih težav dobil še tretjo letošnjo medsebojno tekmo proti New Orleansu (Pelikani še vedno čakajo na prvi izbor na junijskem naboru Ziona Williamsona), slavil petič zapored oziroma desetič na zadnjih enajstih tekmah in se še dodatno utrdil med najboljšimi moštvi na Zahodu. Trener teličkov Rick Carlisle je Luko Dončića vnovič lahko odpočil v zadnji četrtini, a je mladi Slovenec srečanje kljub temu končal kot najboljši strelec. V dobrih 26 minutah je dosegel 26 točk (6/7 za 2, 2/8 za 3, 8/10 prosti meti), devet podaj, šest skokov, eno ukradeno žogo in dve izgubljeni žogi.

Mavericksi so odlično začeli in povedli z 11:4, vendar je New Orlenas sredi prve četrtine uspel povesti s 16:15. Dončić je stvari hitro postavil na svoje mesto in poskrbel za tri točke prednosti Dallasa po prvi četrtini (31:28). Pelikani so zadnjič povedli na začetku druge četrtine (36:38), v nadaljevanju pa se je vse odvijalo po željah domačih, ki so na odmor odšli s prednostjo 12 točk (64:52).

Dallas je tretjo četrtino dobil s kar 40:14 in razrešil vse dvome o zmagovalcu. Carlisle je ob visoki prednosti v zadnji četrtini pričakovano Dončića pustil na klopi in mu pred veliko zahtevnejšim nedeljskim obračunom proti Sacramentu ponudil nekdaj dodatnega počitka. Dallas je na koncu New Orleans za najvišjo zmago v sezoni razbil s kar 130:84.