Kdaj bo zaigral prvi izbor? Tudi Pelikani ne vedo

Liga NBA 18. Dec 20199:27 > 9:30
Ethan Miller/Getty Images

Prvi izbor na letošnjem naboru novincev lige NBA Zion Williamson še vedno ni pripravljen na debitantski nastop v ligi NBA v dresu New Orleansa, tudi ekipa in strokovno vodstvo franšize iz Louisiane pa ne ve, kdaj se bo lahko talentirani Zion predstavil košarkarskemu svetu.

Nekdanja zvezda univerzitetne košarke pri ekipi Duka Zion Williamson je na v ligo NBA prišla na velika vrata, a je oktobra pred začetkom rednega dela sezone v ligi sledila resna poškodba in operacija meniskusa desnega kolena. Williamson, ki velja za enega najbolj talentiranih košarkarjev v zadnjih letih od takrat ni stopil na parket, še vedno pa je v fazi rehabilitacije svoje poškodbe. 

Iz vrst ekipe New Orleansa, ki ga je izbral na letošnjem naboru novincev, je takrat prišla ocena, da bo povratek trajal okoli šest tednov, že zdaj pa je jasno, da bo rehabilitacija precej daljša od sprva napovedane. 

19-letni Zion za zdaj trenira le po prilagojenem in individualnem prgramu. 

“Zaznali smo velik napredek in zadovoljni smo s trenutnim stanjem. Zavedamo se, da zdaj teče že osmi teden rehabilitacije, a moramo biti previdni. Za Ziona je pomembno, da povsem okreva, predvsem zaradi svoje teže in fizionomije. Pomembno je, da dela prave korake proti povratku pod koše,” je dejal predsednik Pelicansov David Griffin.