Bo Luka sprejel izziv in se pomeril v metanju trojk?

Liga NBA 7. Jan 202021:46 > 21:55
Ronald Martinez/Getty Images

Čudežni košarkarski deček Luka Dončić je v tej sezoni še dodatno očaral vse ljubitelje najmočnejše lige na svetu, Lige NBA. 20-letnik je trenutno vodilni v glasovanju za udeležence tekme All Star 2020, kot kaže pa bo na All Star vikendu tekmoval tudi v metu trojk.

O tem poroča Yahoo Sports, ki se sklicuje na neimenovane vire. Dončić naj bi že prejel vabilo, da se udeleži tekmovanja v metanju trojk, Slovenec pa naj bi zaenkrat še razmišljal, ali bo izziv sprejel. V tekmovanju v metu za tri točke naj bi nastopil tudi Trae Young, ki je skupaj z Luko vstopil v Ligo NBA, košarkarja pa veže menjava, po kateri je Dončić takoj po naboru pristal v Dallasu, Young pa v Atlanti.

Dončić je po prvih uradnih vmesnih izidih za tekmo All Star na prvem mestu. Prejel je kar 1.073.957 glasov, na drugem mestu pa je Grk Giannis Antetokounmpo, ki jih je prejel 1.073.358.

Če bo ostalo pri teh izidih, glasovanje se izteče 20. januarja, bosta Dončić in Antetokounmpo imenovana za kapetana svojih konferenc.

Luka v tej sezoni v povprečju na tekmo dosega po 29,7 točke, 9,7 skoka in 8,9 podaje. Ljubljančan je v tej sezoni zaenkrat zadel 100 trojk, kar ga uvršča na 13. mesto v Ligi NBA.