Dončić v ključnih trenutkih nenatančen, Jokić za zmago

Liga NBA 9. Jan 20204:13 > 4:14
Ronald Martinez/Getty Images

Košarkarji Denverja so v noči iz srede na četrtek v zahodnokonferenčnem obračunu s 107:106 premagali Dallas, ključne točke za košarkarje iz mesta miljo visoko pa je dosegel Nikola Jokić, ki je s košem sedem sekund pred koncem odločil tekmo.

Christian Petersen Getty Images Sport

Po 47 točkah, ki jih je Nikola Jokić natresel košarkarjem Atlante, je srbski center tudi proti Dallasu v gosteh dodobra napolnil obroč, tekmo pa končal s 33 točkami, šestimi skoki in sedmimi astistencami. Najbolj razpoložen je bil Jokić v tretji četrtini,  kateri je dosegel 21 točk. 

Luka Dončić je na domačem parketu spet vlekel voz svoje ekipe, tekmo pa končal s 27 točkami, 10 skoki in devetimi asistencami. 

V Dallasu so gledalci videli zelo izenačeno tekmo vseh 48 minut, so pa Mavsi vseeno vodili večji del obračuna, največ ob koncu prve četrtine, ko so vodili za 10 točk.  

Naslednje malce večje vodstvo so Mavsi zrežirali na sredi tretje in na začetku zadnje četrtine, ko so vodili za sedem točk, a se je Denver v obeh primerih hitro vrnil nazaj v igro. V dramatični končnici, v kateri je Dončić zgrešil nekaj pomembnih metov, je stvari v svoje roke vzel Jokić in manj kot deset sekund pred koncem zadel za zmago. 

Dwight Powell je dosegel 16 točk, Tim Hardaway ml. pa 15. Pri Denverju je Jerami Grant dodal 15 točk, Jamaal Murray pa 14. 

Dallas ima zdaj 23 zmag in 14 porazov.