Dončić premika meje: Dallas slavil v Sacramentu

Liga NBA 16. Jan 20206:33 > 6:33
Hector Vivas/Getty Images

Luka Dončić je ob zmagi Dallasa proti Sacramentu s 127:123 vpisal 20. trojni dvojček v karieri. Slovenski zvezdnik je proti kraljem ob 25 točkah dosegel tudi 15 skokov in rekordnih 17 podaj. Goran dragić ob zmagi Miamija proti San Antoniu dosegel 17 točk.

Luka Dončić je proti Sacramentu prišel do 12. trojnega dvojčka v sezoni, hkrati pa postal najmlajši košarkar (v celotni zgodovini je to uspelo samo devetim igralcem), ki je dosegel vsaj 25 točk, 15 skokov in 15 podaj.

Dallas je slavi tretjič zapored, skupno pa vpisal 26. zmago v sezoni ter prekinili niz štirih zaporednih porazov proti Sacramentu.

Čeprav je Dallas hitro prevzel nadzor nad dogajanjem na igrišču, je Sacramento držal priključek do polčasa. V tretji četrtini so telički vendarle uspeli priti do višje prednosti (+ 15) in nato srečanje dokaj mirno pripeljali do konca.

Dallas se je z zmago proti Sacramentu utrdil na šestem mestu Zahoda, devetouvrščeni San Antonio zaostaja osem zmag.

Pri Sacramentu je De’Aron Fox dosegel 27 točk in 12 podaj, Harrsion Barnes in Buddy Hield sta jih dodala 25. Pri Dallasu je ob Dončiću, ki je zgrešil vseh pet metov za tri točke, z 21 točkami izstopal tudi Seth Curry.

Dragić drugi strelec Miamija
V noči na četrtek se je zmage veselil tudi Miami, ki je bil s 106:100 boljši od San Antonia. Goran Dragić je v 25 minutah dosegel 17 točk (drugi strelec vročice), pet podaj in en skok. Miami ostaja pri enem samem domačem porazu v sezoni, na Vzhodu se je po presenetljivem porazu Bostona proti Detroitu zavihtel na drugo mesto.