Giannis Zionu: Ne hiti, postal boš zver!

Liga NBA 24. Jan 202010:49 > 10:52
Chris Graythen/Getty Images

Zion Williamson je imel v ligi NBA precej nenavaden debi. Zaigral je prvič po štirih mesecih in v zadnji četrtini proti San Antoniu dosegel 17 točk. Vseeno pa ga ni bilo v peterki New Orleansa, ko se je na koncu odločala tekma.

Prvemu izboru lanskega nabora so zdravniki prepovedali, da bi na parketu preživel dalj časa. Razlog je nedavna poškodba kolena in tudi njegova nenavadna telesna konstrukcija na kateri bodo morali pri Zionu še delati. Zato so se Pelikani odločili, da z njim na tekmi ne bodo tvegali pa čeprav ima 19-letni košarkar ogromno želje, da pokaže kaj zna. 

Zdaj mu je nasvet dal Giannis Antetokounmpo, ki dobro ve kako je biti potrpežljiv in verjeti v proces.

“Ne hiti in ne pospešuj procesa. Postal boš zver. To ve celotna liga. Pojdi korak za korakom, iz dneva v dan,” je Giannis sporočil Zionu iz Pariza. 

“Tekme nisem gledal, ker je bila ura zelo pozna toda, ko sem se zbudil sem videl si pogledal posnetke in videl, da je dal 17 točk. Bil je odličen in nad njim sem navdušen,” je dejal Giannis, ki v petek s svojim Milwaukeejem v Franciji igra proti Charlottu.

“Je močan otrok. Moj nasvet zanj je ta, da mora biti potrpežljiv, trdo delati in narediti vse, da ostane zdrav. Videl sem kako nosi povoj na kolenu, ki ga je bolelo. Ne sme hiteti in pospeševati procesa,” je dejal grški košarkar.