Sezona sprememb: Tudi tekmovanje v trojkah z novostjo

Liga NBA 5. Feb 20202:19 > 2:22
Streeter Lecka/Getty Images

Liga NBA je za letošnji All Stars vikedn napovedala kar nekaj velikih sprememb, ki jim ni uspelo ubežati niti najbolj tradicionalno tekmovanje v metanju trojk. Igralci bodo namesto 25 metov imeli na voljo še dva več, za nastop pa bodo imeli 10 sekund več kot prej.

V dodatnih 10 sekundah, ki jo bodo udeleženci tekmovanja v metanju trojk imeli na voljo, novi pravilnik pravi, da bosta na igrišču še dve posebni mesti, ki bosta od koša bolj oddaljeni. Udeleženci so se do zdaj morali prebiti preko petih stojal  s petimi žogami, zdaj pa bodo imeli na voljo še dva meta, ki bosta od trojke (7 metrov, 24 centimetrov) oddaljena še dodatnih 1,8 metra, met pa bo veljal za tri točke. 

NBA se je za ta korak odločila po poplavi trojk iz devetih metrov, igralci pa iz leta v leto potrebujejo manj prostora in mečejo iz večje razdalje. Ostala pravila ostajajo nespremenjena, med 25 žogami je pet mavričnih, ki štejejo dve točki in ki jih udeleženci lahko nastavijo na željeno pozicijo. 

Tokrat bodo na tekmovanju v metanju trojk sodelovali Damian Lillard iz Portlanda, Davis Bertans iz Washingtona, Buddy Hield iz Sacramenta, Devonte Graham iz Charlotta, Duncan Robinson iz Miamija, Trae Young iz Atlante, Zach Lavine iz Chicaga in Joe Harris iz Brooklyna. Slednji brani naslov zmagovalca.