Jokić: Izgubil sem deset kilogramov, počutim se bolje

Liga NBA 19. Feb 202020:55 > 20:57
Jonathan Daniel / Staff

Reprezentant Srbije in košarkar moštva Denver Nuggets Nikola Jokić pravi, da je s pomočjo kondicijskega trenerja uspel shujšati, to pa je razlog da igra in se počuti vedno bolje.

“Mislim, da v tem trenutku z Denverjem igramo dobro in dosegamo lepe zmage. Prestali smo obdobje, ko nas je skrbelo, kako bomo zaključevali tekme. Mislim, da smo v zadnjih 10 tekmah zmagali kar devetkrat, če se ne motim. Na odmor smo odšli z dobrim ritmom,” je dejal Nikola Jokić o sezoni, ki gre počasi h koncu.

Učinek Jokića je v zadnjih dveh mesecih precej boljši kot na začetku sezone, del zasluge ima tudi dejstvo, da je izgubil kar nekaj telesne teže: “Enostavno se je to zgodilo. Morda potrebujem več časa, da se ogrejem in padem v ritem. Mislim, da v prvem delu sezone nisem tako dobro metal iz igre, meti so bili prekratki, sam pa sem bil kar nekaj kilogramov pretežek. Izgubil sem okoli 10, 11 kilogramov in zdaj se počutim precej bolje. Naš kondicijski trener Felipe, ki je že pet let z nami, mi je predpisal jedilnik in ustvaril načrt treninga. Skupaj sva šla skozi ta proces.”

Na parketu se vedno bolje razume tudi s prvim organizatorjem igre Jamaalom Murrayjem: “Mislim, da je to povezano z izkušnjami. Prestala sva težke trenutke, bila sva v položaju, ko sva nosila strelsko breme ekipe in to nama je sčasoma pomagalo, predvsem v trenutku, ko smo prišli v končnico.”