"MJ tega dolgo ni bil sposoben, zato je LeBron GOAT."

Liga NBA 15. Apr 202010:22 > 10:24
Katharine Lotze/Getty Images

Nekdanji košarkar Detroita Bill Laimbeer je prepričan, da je LeBron James najboljši košarkar vseh časov. Z zvezdnikom LA Lakersov se po njegovem mnenju ne more primerjati niti Michael Jordan!

Mislim, da je LeBron James najboljši igralec vseh časov. V to sem zelo prepričan. Hiter je kot veter, neverjetno telesno pripravljen… Gre za najboljšega igralca, ki je kadarkoli igral košarko,” je za ESPN povedal nekdanji center Detroit Pistonsov.

V vroči bitki za naziv “GOAT” je Jamesov največji tekmec po mnenju večine najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan. Laimbeer je razkril pomanjkljivost, ki LeBrona postavlja pred legendo Chicaga.

Ključno je, da je LeBron od prvega dneva naprej skrbel, da so njegovi igralci boljši in da so ekipe zaradi njega začele zmagovati. To Jordanu ni uspevalo dolgo časa. Res je, da ima Jordan več prstanov, a prepričan sem, da bi LeBron dominiral v vsaki eri in da bi bil vedno tako dominanten,” dodaja 62-letni Američan.

Lambieer je z Detroitom osvojil dva prstana (1989 in 1990). Na poti do dveh naslovov je z Detroitom zaustavil prav Jordanove Bullse, ki so nato zavladili Ligi NBA in v naslednji osmih letih osvojili kar šest naslovov.