Biyombo z ogromno donacijo na pomoč rodni državi

Liga NBA 16. Apr 202019:27 > 19:30
Pakawich Damrongtiattisak/Getty Images

Košarkar NBA moštva Charlotte Hornets, 27-letni Bismack Biyombo je svojemu rodnemu Kongu v boju proti pandemiji koronavirusa doniral zaščitno opremo v vrednosti milijon dolarjev.

“Nikoli nismo doživeli krize takšnih razsežnosti. Težko mi je bilo gledati kako moja domovina trpi in trpi. Zato sem se brez razmišljanja odločil, da pomagam v skladu s svojimi zmožnostmi,” je dejal Biyombo in nadaljeval:

“Razmišljal sem kako pomagati na najboljši način in zdaj lahko s ponosom sporočim, da je fundacija, ki jo vodim dostavila več kot deset tisoč mask in 780 zaščitnih oblek. Hvala vsem, ki ste v prvi vrsti v boju proti pandemiji COVID-19.”

Zdravstveni sistem v Demokratični republiki Kongo so v zadnjih letih pretresle številne druge bolezni, med njimi tudi ebola in malarija, ki sta se širili s človeka na človeka enako kot COVID-19. 

Bismack Biyombo v ligi NBA nastopa od leta 2011. Prva štiri leta je igral za Charlotte, nato eno leto za Toronto, dve sezoni pa je preživel v Orlandu. Od leta 2018 je znova član svojega prvega kluba v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. V tej sezoni je do prekinitve v povprečju na tekmo dosegal po 7,4 točke in prispeval 5,8 skoka na tekmo.