"Vam povem, zakaj Jordan ni največji vseh časov?"

Liga NBA 1. Maj 202014:03 > 14:18
Mike Powell/Getty Images

Po treh desetletjih so spet nastala trenja med t.i. zasedbo "Bad Boys" iz Detroita i Chicago Bulls, natančneje - med njihovima prvima zvezdama. Na eni strani Isaiaho Thomasom in na drugi strani Michaelom Jordanom. Povod za to je kajpak TV serija "The Last Dance".

Povezano

 Znano dejstvo je, da omenjena dvojica ve povedati marsikaj o ostrih dvobojih med Pistons in Bulls v 80-tih letih prejšnjega stoletja. Njihov zadnji obračun v končnici se je končal tako, da igralci Detroita niso želeli seči v roko. To je Jordan Thomasu hudo zameril in omenil tudi v omenjeni seriji.

Strupenih puščic očitno še ne bo konec. Thomas je za ameriške medije sedaj povedal, zakaj po njegovem mnenju “MJ” ni največji košarkar vseh časov:

On to pač ne more biti. Če se spomnite 80-tih let in obdobja Juliusa Irvinga, Celticsov z Larryem Birdom, Pistonsov in Lakersov z Magicom Johnsnom, Chicaga pač ne moremo šteti ravno med najboljše. Izgubljali so proti Bostonu, LA Lakers in tudi proti nam. Enostavno, tako je bilo. Res je Michael kasneje povezal tri naslove, kar nikomur od nas ni uspelo, a proti MAgicu, Larryu ali Dr. J.-u mu to ni uspelo. Oni so najtežji nasprotniki, proti komur sem se v karieri boril, Jordan je šele četrti.

Michael Jordan je v NBA vstopil leta 1984, eno leto potem, ko je Irving osvojil naslov s Sixers. Bird je zadnji finale igral leta 1987, ko recimo Scottie Pippen, pomemben člen v šampionski ekipi Chicaga, sploh še ni igral za Bullse. No, ko so Jordan in Bulls osvojili prvo od treh vezanih naslovov, leta 1991, so na poti ugnali tudi Detroit, potem pa v velikem finalu še Lakers (4:1) z velikim Magicom Johsnom.