Harden: Sem najboljši na svetu!

Liga NBA 19. Feb 201711:08 > 11:10
Getty Images, Gregory Shamus

Izvrstni branilec Houstona James Harden je mnenja, da je prav on trenutno najboljši košarkar na svetu, kar je zaupal v intervjuju za revijo Time. Spregovoril je tudi o svojih dosedanjih dosežkih.

“Seveda sem najboljši. Soliden sem v vseh prvinah – IQ, analiza igre, dosegam veliko točk, zaradi mene so moji soigralci boljši. Na svetu ni veliko takšnih, ki so sposobni podobnih stvari kot jaz. Nekateri so morda boljši atleti, eni bolje mečejo, a da bi nekdo bil v vsem tako soliden kot jaz? Če vprašate vse vrhunske igralce kdo je najboljši, bodo vsi rekli, da so to oni, kar je logično. Moraš biti poln samozavesti in verjeti v svoje sposobnosti. To niso provokacije, to je le samozavest,” je na začetku intervjuja povedal James Harden.

Na vprašanje kaj si je mislil pred začetkom sezone, ko ga je Mike D’Antoni prestavil na položaj organizatorja igre je odgovoril: “Mislil sem, da je nor. Organizator igre? V redu, nisem sebičen in lahko ustvarjam priložnosti za druge, a ta položaj prinaša tudi druge odgovornosti v igri, ki jih prej nisem imel. Na prvem treningu sem imel žogo v roki in se spraševal kaj morem narediti zdaj?

Zaradi nove vloge ni bil preveč nervozen, vse skupaj je vzel kot priložnost, da se nauči nekaj novega.