"Prihajam iz okolja, kjer te učijo nesebičnosti"

Liga NBA 7. Avg 20209:03 > 9:10
Ashley Landis-Pool/Getty Images

Branilec Sacramento Kings, Bogdan Bogdanović je včeraj doživel najlepši večer, odkar igra v ligi NBA. Srb je proti pelikanom iz New Orleansa dosegel 35 točk, pri čemer je zadel kar 6 trojk. Srbski večer je z lepim učinkom dopolnil Nemanja Bjelica.

Isto sem se pripravljal, kot na vsako drugo tekmo, pač je tokrat šlo vse noter, prejšnji večer pa nič. Mogoče me je spodbudilo to, da sem bil na državni televiziji, mogoče,” je v šali dejal Bogi.

De’Aaronu Foxu moramo še bolj pomagati. Soigralci so me iskali, ker so videli, da sem pri metu. Ko so me prijeli tesneje, so bili pa ostali odprto. Dobro smo igrali obrambo, na čemer bomo še naprej delali. Jutri je nova tekma,” dodaja evropski podprvak.

Za Sacramento je to šele prva zmaga v “mehurčku”, tako da so sinoči nujno potrebovali zmago, če so želeli še računati na uvrstitev v končnico.

Ashley Landis-Pool/Getty Images

 Fox je k včerajšnji zmagi pripomogel 30 točk, Harrison Barnes pa 22. Bogdanović je na koncu novinarjem postregel še z receptom za uspeh:

Prihajam iz okolja, kjer te učijo, da nisi sebičen, učimo se brati igro. Opazil sem prostor, rekel Foxu naj me najde, potem sem opazil, da lahko s svojo hitrostjo pride do koša. Tako moramo ves čas igrati, tako igrajo velike ekipe, zelo inteligentno in veseli me, da imam igralce, ki ta koncept razumejo. Tako nam bo vsem lažje.”