MLS in MLB ob boku NBA. Odpovedala tudi Osaka

Liga NBA 27. Avg 20203:36 > 3:36
REUTERS/Hannah McKay

Uprava Major League Soccer (MLS) se je odločila, da prestavi pet tekem in na ta način podpre igralce in klube v boju proti policijskemu nasilju v ZDA. V MLB so se igralci odločili, da ne odigrajo treh tekem, nekateri tekmopolti igralci ostalih ekip pa niso igrali.

Mike Ehrmann/Getty Images

“Celotna družina lige MLS je razočarana in zgrožena nad nesmiselnim strelskim napadom na Jacoba Blakea. Podpiramo črnsko skupnost, tako kot naše igralce in zaposlene in delimo njihovo bolečino, jezo in frustracijo.” so zapisali v izjavi za javnosti lige MLS.

“Obsojamo rasizem in vedno smo si prizadevali za enakopravnost, ampak več moramo narediti, da bi prišlo do sprememb. Še naprej bomo sodelovali z igralci in klubi, da bi se borili za socialno enakopravnost.”

Preložene so bile tekme Miami-Atlanta, Dallas-Colorado, Salt Lake-LAFC, San Jose-Portland in LA Galaxy-Seattle.

V baseballski ligi MLB so se igralci odločili, da ne odigrajo treh tekem, prav tako pa na tekmah, ki so bile odigrane, niso nastopili tekmopolti igralci.

Tudi japonska teniška igralka Naomi Osaka se je odločila, da ne bo igrala v polfinalu turnirja serije WTA v New Yorku.

Spomnimo, da se je vse skupaj začelo v ligi NBA, ko so Milwaukee Bucks zavrnili igranje proti Orlandu na 5. tekmi serije, zatem pa je liga preložila tudi vse ostale tekme.