Jennings: Želeli so nas ponižati!

Liga NBA 3. Apr 201717:47 > 17:50
Getty Images/Rob Carr

Včeraj ponoči je največ prahu v ligi NBA dvignil zaključek tekme med Washingotnom in Golden Statom, pa čeprav so Warriorsi slavili brez težav s 139:115.

Čeprav je bila tekma med Warriorsi in Wizardsi že odločena kar nekaj minut pred koncem tekme, pa je nesporazum in vročo kri zakuhal center Golden Stata JaValee McGee, ki je, medtem ko so vsi čakali, da se tekma konča, vrgel neovirano za tri točke, pa čeprav iz te razdalje nikoli ne meče.

To je še kako razhudilo Brandona Jenningsa, ki ga je odrinil in za to dobil tehnično napako. Organizator igre Washingtona je po koncu tekme obtožil svoje nasprotnike, da so jih želeli ponižati.

“Takšno je nenapisano pravilo, ki sem se ga naučil prvi dan kot košarkar v ligi NBA. To pa je, da ne mečem, ko je tekma odločena ali ko vsi čakamo, da se ura za napad in tekmo izteče. Vodiš za 20 točk, potem pa naredi nekaj takšnega, to ni uredu. Želeli so nas ponižati,” je po tekmi dejal Jennings.

McGee je dejal, da mu je všeč, ker ga Jennings odrinil in da je tako ali tako želel zgrešiti cel koš, kar mu je na koncu tudi “uspelo” zaupati organizatorju igre nasprotne ekipe.

Ko imaš takšno prednosti, ti ni treba metati trojk. To sem mu rekel in mislim, da me je razumel. Nil nimam proti metom v zadnjih sekundah, ko je rezultat pomemben. Opravičujem se svojemu trenerju. Ni bi zadovoljen,” se je po tekmi opravičil trener Golden Stata Steve Kerr.

https://youtube.com/watch?v=3Bkxd1UCbGc