Američani mislijo resno

Košarka 16. Apr 20248:37 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Zvezdniki severnoameriške košarkarske lige NBA že dlje časa napovedujejo, da želijo zastopati ZDA na poletnih olimpijskih igrah v Parizu. Po poročanju ameriških medijev je zdaj odločeno, kdo bo igral. Z eno izjemo. ESPN in Athletic sta zapisala, da sta se trener Steve Kerr in manager Grant Hill odločila za enajst od dvanajstih igralcev.

Po poročanju ameriških medijev bodo ZDA na olimpijskih igrah v Parizu nastopile z izjemno odmevno zvezdniško selekcijo. Ameriško ekipo za poletne igre med drugimi sestavljajo tudi prvi zvezdnik lige NBA LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant (Phoenix Suns) in v Kamerunu rojeni Joel Embiid (Philadelphia 76ers), ki ima tudi ameriški in francoski potni list.

Durant je že trikrat osvojil olimpijsko zlato, James je bil del zmagovalne ekipe v letih 2008 in 2012, Curry pa še nikoli ni nastopil na olimpijskih igrah.

Glede na informacije bo 12. mesto ostalo odprto do pripravljalnega tabora julija v Las Vegasu.

Po poročanju medijev so v ameriški ekipi naslednji igralci: LeBron James, Anthony Davis (oba Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Kevin Durant, Devin Booker (oba Phoenix Suns), Joel Embiid (Philadelphia 76ers), Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), Jayson Tatum, Jrue Holiday (oba Boston Celtics), Bam Adebayo (Miami Heat) in Tyrese Haliburton (Indiana Pacers).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!