Antetokounmpo: Čas je, da ljudje spoznajo, kdo sem

Košarka 22. Sep 202212:29 0 komentarjev
Giannis Antetokounpmo. Foto: AP Photo/Matt Slocum

Giannis Antetokounmpo je v pogovoru za ESPN priznal, da mu vzdevek Greek Freak (op. p. grški čudak) sprva ni bil všeč, zdaj pa se je naučil živeti z njim. Še več, vse skupaj je mu všeč, a zvezdnik Milwaukee Bucks ima za vse njegove navijače tudi opomnik.

Zvezdnik Milwaukee Bucks je s partnerstvom WhatsAppa posnel krajši film od njegovi zanimivi košarkarski poti. O njem je govoril tudi v intervjuju za ESPN, med katerim se je dotaknil tudi svojega vzdevka Greek Freak (op. p. grški čudak).

“Tolikokrat se ga že slišal, da me ne moti več, a čas je, da ljudje spoznajo, da nisem samo Grk, ampak tudi Nigerijec. Nihče me ne kliče nigerijski čudak,” pove košarkarski as.

“Ne morem izbirati vzdevka, dajo ti ga navijači. Želim le povedati, da sem rojen in vzgojen v Grčiji. Poznam njeno kulturo, govorim jezik, poznam zgodovino, a enako velja tudi tudi za Nigerijo. Nisem le eno, ne morete mi govoriti, kaj sem,” razlaga Giannis.

Giannis Antetokounmpo s svojim bratoma ponosno brani grške barve. Foto: FIBA

Vzdevek mu je zdaj všeč, a …

Na prvi pogled njegov vzdevek zveni kot žaljivka, sprva ga je tako jemal tudi NBA zvezdnik, sčasoma pa je začenjal razumeti, zakaj ga kličejo tako.

“Zdaj razumem vzdevek, lahko rečem, da sem rad Greek Freak, a sem tudi Nigerian Freak,” je temo o njegovem imenu zaprl Antetokounmpo.

Antetokounmpo se je nigerijskim staršem rodil v Atenah. V mladosti je z brati, s katerimi zdaj tvori grško košarkarsko reprezentanco, po ulicah prodajal ročne ure in sončna očala, priznal pa je, da je bil velikokrat tarča opazk, da ni pravi Grk.

Ne eni ne drugi niso zadovoljni

“Tudi, če živiš v Grčiji, to ni dovolj. Za domačine nikoli nisi pravi Grk, govorili so, da nimam enake barve kože kot oni. Nekaj podobnega pa je tudi v Afriki, ko obiščem svoje kolege v Nigeriji. Očitajo mi, da ne razumem jezikov Yoruba in Igbo, kar je res, a to ne spreminja dejstva, kdo sem,” je še sklenil zvezdnik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!