Brez presenečenja: Leonard ostaja v mestu angelov

Košarka 13. Avg 20218:44 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Los Angeles Clippers in Kawhi Leonard sta se dogovorila za podpis nove, štiriletne pogodbe. Dvakratni prvak lige NBA bo po podpisu zaslužil dobrih 176 milijonov dolarjev (150 milijonov evrov), nov dogovor pa vključuje možnost, da igralec četrto leto klub zapusti.

Eden najboljših, če ne kar najboljši obrambni igralec lige tako ni izkoristil možnosti, da bi za 36 milijonov dolarjev postal prosti igralec in pred novo sezono zamenjal klub. Zmagovalec lige NBA leta 2014 (s San Antoniom) in 2019 (s Torontom) tako ostaja v mestu angelov, kamor se je preselil leta 2019.

“Kawhi je neverjeten igralec in nepopustljiv garač, ki se vsak dan izboljšuje. Delimo si številne enake cilje, kamor spada tudi dolgoročno sodelovanje,” je ob podpisu dejal predsednik košarkarskih operacij pri Clippers Lawrence Frank.

Čeprav ni bilo veliko skrbi, da bo Leonard zapustil Clippers, pa je v današnjem svetu košarkarske tržnice mogoče vse. Zdaj tudi uradno ostaja v Los Angelesu, s katerimi bo skušal osvojiti prvenstvo.

A naloga ne bo lahka, saj si je v zaključku sezone 2020/21 poškodoval desno koleno in odšel na operacijo križnih vezi. Izpustil je že zadnjih osem tekem Clippers v končnici (izpadli v konferenčnem finalu proti Phoenixu), zdaj pa ga čaka dolga regeneracija. Začetek nove sezone bo zagotovo zamudil, v ZDA pa so strokovnjaki celo prepričani, da bo popolnoma zdrav šele v sezoni 2022/23.

Tridesetletni košarkar, ki največkrat igra na položaju krilnega centra, je lani na 52 tekmah dosegel povprečno 24,8 točke, 6,5 skoka in 5,2 podaje. Pri metu iz igre je bil 51,2-odstotno uspešen, medtem ko je bil izza črte prostih metov 88,5-odstoten.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!