Brooklyn izgubil še enega zvezdnika, odhaja tudi Durant

Košarka 9. Feb 20237:38
Foto: Profimedia

Zadnji dan prestopnega roka v ligi NBA se je po poročanju ameriškega ESPN in njihovega novinarja Adnana Wojnarowskega začel z udarno novico. Dvakratni prvak najmočnejše košarkarske lige na svetu Kevin Durant zapušča Brooklyn Nets in se seli k Phoenix Suns. Po Kyrieju Irvingu, ki se je preselil Dallas in Mavericks tudi že uspešno debitiral, je newyorška ekipa tako v le nekaj dneh izgubila še enega zvezdnika.

Medtem ko je Kyrie Irving uspešno začel svojo pot pri Dallasu in Mavericks ob še naprej odsotnem Luki Dončiću s 24 točkami popeljal do zmage nad Los Angeles Clippers (110:104), čez lužo odmeva druga novica. Kevin Durant, prvak lige NBA v sezonah 2017 in 2018 (obakrat v dresu Golden Stata), ima novega delodajalca.

34-letnik, kar 13-kratni udeleženec tekme zvezd, tako kot Irving zapušča Brooklyn Nets, po novem pa bo nastopal za Phoenix Suns. Brooklyn je tako v le nekaj dneh izgubil glavna zvezdnika moštva.

Sonca bodo za Duranta in TJ Warrena morala ‘plačati visoko ceno’, v veliko jabolko se tako iz Arizone selijo Mikal Bridges, Cam Johnson, Jae Crowder, Brooklyn pa bo dobil še štiri izbore v prvem krogu nabora v prihodnjih letih.

Chris Haynes iz TNT je dodal, da je Durant mrežice zapustil v dobrih odnosih ter da sta tako igralec kot klub v menjavi sodelovala.

Pestro dogajanje tudi v mestu angelov

Posel zaključujejo tudi v Los Angelesu. V menjavi treh ekip z osmimi igralci bo Russell Westbrook zapustil Lakers, kamor se bo vrnil nekdanji košarkar moštva D’Angelo Russell, sta poročala Wojnarowski in novinar The Athletica Shams Charania.

Poleg Russella se bosta v Los Angeles preselila Malik Beasley in Jarred Vanderbilt. Minnesota Timberwolves bo prejela Mikea Conleyja, Nickeila Alexanderja-Walkerja in tri izbore drugega kroga na naboru. Utah Jazz bo poleg Westbrooka dobil še Juana Toscana-Andersona, Damiana Jonesa in Los Angelesov izbor prvega kroga leta 2027.

Po končani menjavi naj bi sicer Utah odkupil Westbrooka in bi ta postal prost igralec, poroča Haynes. Kot dodaja, bi se lahko za podpis pogodbe z devetkratnim udeležencem tekme vseh zvezd zanimala Chicago Bulls in Los Angeles Clippers.

Wojnarowski je poročal še o dogovoru med New York in Knicks in Portland Trail Blazers. V New York bo odšel Josh Hart, Portland pa bo v zameno prejel Cama Reddisha in zaščiten prihodnji izbor v prvem krogu nabora.

Komentari

Vaš komentar