Čančar s tekmo kariere dokazal, da spada v ligo NBA

Košarka 24. Nov 20228:41 1 komentar
Foto: guliverimage

Vlatko Čančar je ponoči na tekmi Denverja proti Oklahomi zablestel. Dosegel je 19 točk, kar je njegov nov osebni rekord v ligi NBA. Poleg tega je navdušil z igro v obrambi.

Vlatko Čančar v letošnji sezoni vendarle dobiva več priložnosti za dokazovanje. Vsaj zaenkrat jo dobro izkorišča. Na tekmi proti Oklahomi je na parketu preživel skoraj 35 minut, dosegel je 20 točk in dodal 6 skokov in 5 asistenc. Ob tem si je ‘vzel’ največ metov v ekipi Denverja (18). Poleg slovenskega reprezentanta so blesteli še Nikola Jokić z 39 točkami, 10 skoki in 9 asistencami, Aaron Gordon z 31 točkami in Bruce Brown s trojnim dvojčkom (17 točk, 10 asistenc, 13 skokov).

19 točk je nov osebni rekord Vlatka Čančarja na eni tekmi lige NBA. Pred tem je ta znašal 14 točk (dosegel jih je na tekmi proti Minnesoti v sezoni 2020/21). Čančar se je šele šestič v svoji karieri prebil do dvomestnega števila doseženih točk, to mu je uspelo prvič v tej sezoni.

Čančar je bil del zgolj deveterice košarkarjev, ki jim je trener Denverja Mike Malone namenil minute na tekmi z Oklahomo, ki se je končala šele po podaljšku. 25-letnik pa je navdušil predvsem v četrti četrtini in v podaljšku, ko je bil zadolžen za pokrivanje prvega zvezdnika Oklahome Shaia Gilgeousa Alexandra; svoje delo je opravil z odliko. Kanadčan je na tekmi zadel le 8 od 20 metov. V zadnjih 17 minutah tekme je vrgel šestkrat, le enkrat pa je bil pri tem uspešen. Čančarja so po tekmi v slačilnici Denverja razglasili za internega obrambnega igralca tekme.

“Nikoli ne vem, ali bom zaigral. A v takšni poziciji sem že ogromno let. Še naprej trdo delam in ostajam pripravljen. Osredotočam se na majhne stvari,” je po tekmi o pripravljenosti dejal slovenski reprezentant. O svoji odlični igri v obrambi je dodal: “Vedel sem, da mi bodo pri tem pomagali soigralci. To je naredilo pokrivanje lažje. To je bila ekipna obramba.” Čančar je na tekmi zabeležil tudi tri blokade.

Čančar v letošnji sezoni v povprečju dosega po 4 točke na tekmo, ob tem pa tudi dober skok in slabo asistenco na srečanje.

V ligi NBA je nocoj prost dan, saj je v ZDA praznik, Denver pa naslednja tekma čaka v noči na soboto, ko bodo gostovali v Los Angelesu pri LA Clippers. Videli bomo, koliko priložnosti za igro bo dobil Čančar.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje