Carlisle: Luka ni v ritmu, Dončić: Noge so utrujene

Košarka 1. Jan 202117:06 > 17:11 0 komentarjev
USA TODAY Sports USA TODAY Sports Contract Photographer Jerome Miron
USA TODAY Sports USA TODAY Sports Contract Photographer Jerome Miron

Dallas Mavericks na začetku sezone v ligi NBA ne gre najbolje. Eden ključnih razlogov za to je slaba strelska forma najboljšega posameznika ekipe Luke Dončića. Njegove igre je pokomentiral trener Rick Carlisle in pojasnil, da nekdanji košarkar Real Madrida še ni v optimalni formi.

Dallas Mavericks so na prvih štirih tekmah nove sezone zabeležili tri poraze, Dončić pa ima met za tri točke zgolj 9,5 odstoten. Od 21 poizkusov je zadel zgolj dvakrat.

“Luka še ni v svojem ritmu,” je dejal trener Dallasa Rick Carlisle, trener, ki je leta 2011 z moštvom osvojil edini šampionski prstan v zgodovini franšize.

“Ne vem v čem je težava – mislim, da so moje noge preprosto preveč utrujene. Toda to ni izgovor, jasno pa je, da moram igrati bolje. Star sem šele 21 let in to je moja tretja sezona v ligi NBA. Še vedno lahko zelo napredujem. Vsak dan moram delati na metu in nato bo steklo – to je moje razmišljanje,” je dejal Luka Dončić.

V pretekli sezoni je imel Dončić pri metu za tri 31,6 odstotno uspešnost. Na prvih štirih tekmah sezone 2020/21 v povprečju beleži 23,8 točke. V pretekli je imel na 61 tekmah povprečje 28,8 točk.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!