‘Če trener reče 48 minut, bom igral toliko’

Liga NBA 2. Jan 20219:52 > 9:55
Luka Dončić
Luka Dončić. Foto: Ronald Martinez/Getty Images

Po prvem 'slovenskem' derbiju v letošnji izvedbi lige NBA je Luka Dončić na spletni tiskovni konferenci govoril o ponosu, ki ga čuti, ko igra proti svojemu rojaku Goranu Dragiću.

To je res izjemna izkušnja, še posebej ker sva skupaj dobila evropsko prvenstvo. Veliko sem se naučil od njega. Na EP smo igrali izjemno in zato smo zmagali. Vedno je nekaj posebnega igrati proti njemu,” je razlagal 21-letnik, ki je z Dragićem nekaj časa preživel tudi na zadnji dan preteklega leta. Danes na prvi dan novega pa se je v tretjem medsebojnem dvoboju z izkušenejšim rojakom ustavil pri 27 točkah, 15 skokih in sedmih podajah, medtem ko je 34-letnik iz Kosez dosegel 10 točk, 5 skokov in 7 podaj.

Dončić meni, da mu vsaka minuta na parketu pomaga na poti do boljših predstav. “V redu se počutim. Igram toliko, kot mi reče trener. Če želi, da igram 48 minut, bom jih pač igral 48, ni problema,” je v slovenščini odvrnil mladi zvezdnik Dallasa.

Letos je Dončić pod velikim medijskim pritiskom. Mnogi ga vidijo kot favorita za naziv najkoristnejšega igralca, sam pa dodatno breme razume. “Mislim, da je dobro, da ljudje veliko pričakujejo od mene. Pravzaprav je na nek način dobro in na nek način slabo. Veliko je pritiska, po drugi strani pa ljudje vedo, da lahko veliko naredim,” je razlagal 21-letni Ljubljančan.

Tudi trener Dallasa Rick Carlisle verjame, da bo njegov varovanec kmalu zopet tisti pravi: “Odlično, da je zadel tisto prvo trojko. V tej sezoni gre za ekipo in Luka bo prišel na vrsto. Trdo dela. Videl sem ga, kako je po tekmi proti Charlottu zvečer še treniral. Pri njemu vse kaže v pravo smer, kar je odlično. Puščam ga v igri za daljša obdobja, nocoj je igral celotno prvo in tretjo četrtino, da se utrdi. Na koncu obeh je bil utrujen, ker je trdo igral. To mu bo pomagalo, da se prej utrdi.”

 

Komentari

Vaš komentar