Poškodba težje narave, cilj je vrnitev do končnice

Košarka 21. Feb. 20228:48
Delite:
Foto: AP Photo/Matt York via Guliverimage

Zvezdnik Phoenixa Chris Paul bo moral zaradi zloma palca na roki počivati vsaj dva meseca. Vprašanje je, če bo še zaigral v rednem delu letošnje sezone.

Chris Paul pri Phoenixu doživlja novo športno pomlad. Potem, ko je njegova pogodba v Houstonu veljala za eno najslabših v ligi, v Arizoni igra kot prerojen. V letošnji sezoni je na 58 tekmah dosegal v povprečju po 14,9 točk na tekmo, 10,7 asistenc in slabih 5 skokov. Ob tem ima skoraj dve ukradeni žogi na srečanje.

“Vedno hočem igrati. A zdravniki pravijo, da moram vendarle počivati. Takoj ko bom spet zdrav, se bom vrnil,” je po poškodbi dejal Paul, ki naj bi se vrnil sredi aprila, ko se tudi začne končnica v ligi NBA. Phoenix bo tam zagotovo zaigral, saj gre za ekipo z najboljšim razmerjem zmag in porazov v celotni ligi. Ob 48 zmagah imajo le 10 porazov. Pred Golden Statom, ki je drugi na zahodu, imajo šest zmag naskoka.

Devin Booker in Chris Paul sta udarni duo. Foto: Guliverimage.

Chris Paul je imel v zadnjih letih precej nesreče s poškodbami. V lanski končnici, ko je Phoenix prišel v veliki finale lige NBA, tam pa izgubil proti Milwaukeeju, naj bi igral poškodovan. Leta 2018 je bil Houston le zmago oddaljen od finala, ko si je Paul poškodoval mečno mišico. Na zadnjih dveh tekmah ekipi ni mogel pomagati, Golden State pa je dobil obe tekmi in se uvrstil v veliki finale.

Paul je kljub poškodbi zaigral na tekmi vseh zvezd. Na parketu je preživel dve minuti. 36-letnik pa je postal prvi prejemnik nagrade Kobeja in Gigi Bryant za prispevke k napredku ženske košarke. Paul je velik zagovornik ženske lige WNBA. Nagrado mu je podelila žena pokojnega Kobeja Bryanta.

Komentari

Vaš komentar