Dončić izjemno predstavo kronal s strganim dresom in porazom

Košarka 25. Jan 20237:13
Luka DOnčić
Foto: AP Photo/LM Otero via Guliver

Košarkarji Dallas Mavericks so vpisali nov tesen poraz (126:127) in na lestvici zahodne konference zdrsnili na 6. mesto. Luka Dončić je bil znova izjemen in dosegel 41 točk, a v zadnjih sekundah postal tragična figura Teksašanov.

Dvoboj med Dallasom in Washingtonom je bil povsem izenačen od prve do zadnje sekunde. V zadnjem delu tekme je lastnoročno Teličke vlekel Luka Dončić. Pol minute pred iztekom časa je zadel izjemno zahteven met od table za znižanje zaostanka za točko ter nato ključno posredoval še v obrambi z ukradeno žogo. Na drugi strani je v protinapadu izsili še osebno napako, a nato zadel le en prosti met in iz jeze strgal dres.

Sledilo je nekaj črnih sekund, ki so prinesle poraz. Najprej je slovenski zvezdnik napravil osebno napako, kar je z odločilno točko za zmago s 127:126 izkorisil Kyle Kuzma. Nato na drugi strani še izgubil žogo. Priložnost za zmagoviti met je splavala po vodi.

Vroče zadnje minute dvoboja:

Luka je tekmo sklenil z 41 točkami, dodal je še 15 skokov in 6 asistenc. Dwight Powell je dodal 22 in Spencer Dinwiddie 20 točk. Na drugi strani je 30 točk vpisal Kuzma.

To je bil že peti poraz Dallasa na zadnjih šestih tekmah oziroma sedmi na zadnjih devetih. Črni niz je Mavse močno oddaljil od boja za vrh Zahoda in jih potisnil v boj za neposredno uvrstitev v končnico, kjer jim za ovratnih diha praktično polovica konference.

Medtem se je zmage za točko proti New Orleansu veselil Denver, najboljša ekipa zahodne konference. Odločilen koš je zadel Nikola Jokić, Vlatko Čančar je v 14 minutah prispeval 2 točki, 3 skoke in asistenco. Chicago Bulls so medtem izgubili v Indiani, a Gorana Dragića ni bilo v postavi Bikov.

Liga NBA, tekme 24. januarja:

Indiana Pacers – Chicago Bulls 116:110
Miami Heat – Boston Celtics 98:95
New York Knicks – Cleveland Cavaliers 105:103
New Orleans Pelicans – Denver Nuggets 98:99
Dallas Mavericks – Washington Wizards 126:127
Phoenix Suns – Charlotte Hornets 128:97
Los Angeles Lakers – LA Clippers 115:133

Komentari

Vaš komentar