Dončić otrokom namenil darila, Porzingisu lepe besede

Košarka 20. Okt 202110:54 > 10:56 7 komentarjev
Doncic
Luka Dončić. Foto: Guliverimage.

Luka Dončić bo svojo četrto sezono v ligi NBA odprl v noči na petek, pred začetkom je imel tako še dovolj časa, da je 80 otrok pediatrične bolnišnice v Dallasu presenetil z različnimi darili. Spregovoril je tudi za medije in vnovič poudaril vse boljšo kemijo s Kristapsom Porzingisom.

Že prejšnji teden je Luka Dončić slovenske navijače navdušil z obdarovanjem Ilirije, kluba, kjer na klopi sedi njegov oče Saša. Zdaj je s paketom košarkarskih copat, torb, jopic in nogavic presenetil še 80 otrok otroške pediatrične klinike v Dallasu. Priložil je še pismo, podpisano fotografijo in pice.

Kidd: Njuno razmerje je odlično

Po treh tednih je Luka znova stopil tudi pred medije in odgovarjal na vprašanja, glava tema je bila predvsem njegov odnos s Kristapsom Porzingisom, ki je zadnje leto pod posebnim drobnogledom.

Namige, da se ne razumeta najbolje, je zavrnil. “Mislim, da so to sprožili mediji, ne midva. Tako so naju videli mediji, ne vem. Vse je v redu,” je dejal pred novinarji tradicionalno redkobesedni zvezdnik Dallasa.

221-centimetrov visoki Latvijec je v pripravljalnem obdobju pokazal dobre predstave, zdi se, da je končno povsem zdrav in po prihodu Jasona Kidda na klop Mavsov tudi precej bolj motiviran.

To je opazil tudi Dončić: “Je v precej boljšem položaju, predvsem s psihološkega vidika. To se vidi tudi na parketu, igra vse bolje.”

Dončić in Porzingis bosta glavna aduta Dallasa. Foto: Guliverimage

“Ko je Porzingis padel na tla, je prvi s klopi do njega pritekel Luka in mu pomagal na noge. To je naravno, njuno razmerje je odlično. Oba se zabavata, na parketu sta umetnika, v kratkem času, ki sem ga preživel tukaj, nisem videl težav, ves čas se pogovarjata,” je z njunim odnosom zadovoljen tudi strateg Teličkov.

Prvič bo naveza Dončić – Porzingis na delu v noči na petek po slovenskem času, ko Dallas sezono začenja proti Atlanti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje