Luka Dončić obdaroval klub svojega očeta

Košarka 15. Okt 20219:48 > 10:1110 komentarjev
Luka Dončić; foto: Guliverimages

Medtem ko se Luka Dončić pripravlja na začetek svoje četrte sezone v ligi NBA, pa je v Ljubljano na naslov Nutrispoint Ilirije, kjer trenersko službuje njegov oče Saša, poslal zajeten paket svoje linije košarkarskih čevljev, ki jih je dočakal pod okriljem blagovne znamke Jordan.

Javna skrivnost je, da so bili odnosi med očetom in sinom več let ohlajeni, česar javno nista želela komentirati. Tudi zdaj ne. Vsaj ne z besedami. Z dejanji toliko bolj. V ta kontekst spada tudi nedavna poteza, pod katero se je podpisal Luka Dončić, sicer eden od glavnih obrazov lige NBA in priljubljenega ponudnika športne opreme Jordan. Pri slednjem so ljubljanskemu zvezdniku letos namenili prav posebno linijo športne obutve. Prav novih ‘Jordank’ z Dončićevim pečatom pa so bili deležni košarkarji Nutrispoint Ilirije, kjer kot trener deluje Saša Dončić.

Saša in Luka Dončić sta si 17. 9. skupaj ogledala tudi superpokalno tekmo

Poleti na treningih Ilirije

Zgodba s paketom ima sicer poletno ozadje. “Poleti je Luka kar nekaj treningov opravil z našo člansko ekipo. Fantje so se odlično ujeli. Ob odhodu je vsakega igralca povprašal za številko noge. Včeraj je vsem postalo jasno, zakaj ga je to zanimalo. Vsi so dobili svoj par čevljev. Tudi podporni strokovni kader. Lepa gesta,” pojasnjuje Vlado Ilievski, ki kot predsednik Nutrispoint Ilirije skrbi za vodenje košarkarskega projekta v dvorani Tivoli, kjer je nekoč tudi sam igral. Takrat seveda v dresu Olimpije.

Povratniki v prvo ligo

Ilirija se je sicer pod Dončićevim vodstvom letos še drugič vrnila v prvo slovensko košarkarsko ligo. Moštvo, ki domuje v kultnem Tivoliju, je bilo v prvih dveh krogih polovično uspešno. Po domačem porazu proti Šenčurju, ki je bil boljši z rezultatom 81:74, so Ilirijani pretekli teden v gosteh v Laškem visoko ugnali Zlatorog (94:75). V delovni akciji bodo Ljubljančani vnovič v ponedeljek (18.00), ko jih, tudi s prenosom na Sportklubu (SK3), čaka domači obračun s Šentjurjem.

Sodelovanje z Olimpijo

Nutrispoint Ilirija sicer tesno sodeluje tudi s prvim ljubljanskim klubom – Cedevito Olimpijo. Vitaminski ”zmaji” namreč v mlajšem bratu vidijo partnerja za razvoj igralcev. Dan Duščak, Saša Ciani, Blaž Habot, Miha Cerkvenik in Robert Jurković tako dres Ilirije nosijo kot posojeni igralci slovenskih prvakov. Igralsko kilometrino ob državnem prvenstvu in pokalu nabirajo še v pokalu Alpe Adria, ki združuje klube iz Avstrije, Slovaške, Hrvaške, Češke, Poljske in Slovenije.

Komentari

Vaš komentar